Autobaza.pl świętuje swoje 20 URODZINY!
Z tej okazji klienci otrzymują kody zniżkowe na zakup raportów.
2021-04-15, 06:30

W kwietniu przypada 20 rocznica działalności popularnego serwisu do sprawdzania historii pojazdu autobaza.pl. Obecnie autobaza.pl może się poszczycić dużym zakresem danych dla aut z poszczególnych krajów Europy, w tym popularnych w naszym kraju aut sprowadzanych z Niemiec, Francji, Belgii czy Holandii

Historia serwisu rozpoczęła się już w 1996 roku. Jednak pod znaną i cenioną dziś marką autobaza.pl oficjalnie rozpoczęła działalność w kwietniu 2001 roku. Wtedy właśnie po raz pierwszy opracowana została prosta witryna umożliwiająca sprawdzanie legalności danego pojazdu, a klienci przestali być zdani jedynie na wątpliwe zapewnienia sprzedawców dotyczących nieskazitelnej historii pojazdu.

W 2001 roku autobaza.pl obsługiwała 28 marek pojazdów. Za pomocą dekodera można było otrzymać informacje o marce, modelu, roku produkcji pojazdu, rodzaju silnika oraz skrzyni biegów. W raportach można było znaleźć również po raz pierwszy w Polsce informacje pochodzące z bazy pojazdów skradzionych oraz obliczenie sumy kontrolnej.

Autobaza.pl okazała się bardzo pomocnym narzędziem, znacznie ułatwiającym podjęcie decyzji o zakupie używanego samochodu. Nasza popularność rosła z roku na rok, co spowodowało na przestrzeni lat liczne zmiany i rozwój nowych niezwykle użytecznych funkcji. Pojawili się również naśladowcy...

Dzisiaj w serwisie można sprawdzić ponad 120 marek, a raporty historii pojazdu, zawierają kluczowe dla klientów dane takie jak np. odnotowane przebiegi, historyczne zdjęcia, a nawet odnotowane szkody łącznie z ich wyceną.

“Dziś autobaza.pl stanowi największą, niezależną bazę danych VIN z historią pojazdów dostępną na rynku europejskim.”

Z okazji obchodów dwudziestolecia autobaza.pl udostępniła kod rabatowy upoważniający do 25% zniżki na zakup raportów. Wystarczy przed wyborem metody płatności w pole z kodem zniżkowym wpisać hasło URODZINY.